ایمان

به امید آنکه نور " ایمان " در دل هایمان تابیده شود تا وسیله ای برای هرجه بیشتر نزدیک شدن به "او" باشد.

ایمان

به امید آنکه نور " ایمان " در دل هایمان تابیده شود تا وسیله ای برای هرجه بیشتر نزدیک شدن به "او" باشد.

من هم خواستم به اندازه‌ی بضاعتم در راهی که همه پیامبران و ادامه دهندگان راهشان ،قدم برداشتند،قدمی بردارم و به سهم خود نشر دهنده آن معارف باشم.از خدای بزرگ خواهانم که مرا در این امر خطیر یاری رساند و این قلیل را به کرمش قبول کند.

بایگانی
طبقه بندی موضوعی

عصمت عیسی علیه السلام-2

رضا امیری | دوشنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۴، ۰۱:۳۵ ق.ظ

     در قرآن، آیاتی علی الظاهر به پیامبران الهی نسبت هایی می دهد که در نگاه ظاهر بین ما، برخلاف عصمت به نظر می آید،از جمله این پیامبران حضرت عیسی علیه السلام است،که ممکن است شائبه ای از اشتباه و گناه،با توجه به این آیات، برای ایشان متصور شود، لذا سعی داریم به آین آیات نگاهی دقیق بیاندازیم تا خورشید واقعیت از پشت ابر شبهه خود را نمایان کند.

    همچنین با توجه به گسترده بودن منابع قرآنی در زمینه عصمت عیسی علیه السلام،در این نوشته برآنیم تنها به برخی از این آیات نورانی بپردازیم.

     برای واضح تر شدن ابعاد مختلف این موضوع، لازم است که ما تعریفی از عصمت در نگاه مسیحیت و اسلام ارائه دهیم.البته ناگزیر از این هستیم که نمونه هایی از آیات کتاب مقدس که مرتبط با بحث عصمت می شود را بیان کنیم.
معنای عصمت:
الف)عصمت از لحاظ لغوی:
- [ ع ِ م َ] (ع اِمص ) عصمة. پاکدامنی و ناآلودگی به گناه . (1)

- نگاهداری نفس از گناه . (2 ). 

- بازداشتن خود را از گناه ، و به اصطلاح اطلاق این لفظ بر پاکی است که از ابتدای وجود تا انتهای عمر گناه کبیره خصوصاً زنا نکرده باشد. (3 ).

- به معنای حفظ و نگهداری و منع است. گفته می شود «عصم اللّه فلانا من المکروه» ای حفظه و وقاه (4)یعنی خداوند فلانی را از مکروه حفظ کرده (عصمه) یعنی او را حفظ کرد و نگهداشت. رازی نیز در این‌باره می‌ گوید: «العصمة المنع، یقال عصمهُ الطعام: ای منعه من الجوع... اعتصم بالله: ای امتنع بلفظه من المعصیة.» 

     واژه‌ی عصمت با همین معانی لغوی در قرآن استعمال شده است. از جمله می توان به این آیه اشاره کرد: یا أیّها الرّسول بلّغ ما اُنزل إلیک من ربّک و‌إن لم تفعل فما بلّغت رسالته و‌اللّه یعصمک من النّاس إنّ اللّه لایهدی القوم الکافرین. (5) ای پیامبر آن چه از خداوند بر تو نازل شده است، به خلق برسان که اگر نکنی رسالتت را تبلیغ نکرده‌ای و خداوند تو را از شرّ مردم حفظ می کند و نگه می دارد، حتماً خداوند گروه کافر را هدایت نمی کند.

     همانطور که مشاهده می شود واژه‌ی «یعصمک» به معنای« نگاه می دارد» و «حفظ می‌کند»، به کار رفته است. همچنین  در آیه‌ ای دیگر نیز آمده است: قل من ذا‌الّذی یعصمکم من اللّه إن أراد بکم سوءاً أو أراد بکم رحمة و‌لا‌یجدون لهم من دون اللّه ولیّا و‌لا نصیرا. (6) ( ای پیامبر) به آنها بگو: اگر خدا نسبت به شما اراده‌ی شرّ کند و یا اراده‌ی رحمتی، کیست که شما را در برابر اراده‌ی خدا حفظ کند؟ (و چه کسی می تواند از اراده‌ی خدا منع کند؟) و هرگز غیر خدا از مردم یاوری وکمک کاری نمی یابند.

منابع:
1- ناظم الاطباء
2- فرهنگ فارسی معین 
3- غیاث اللغات 
4- المنجد/510.
5- مائده، 5/‌67
6- احزاب، 33/ 17

ادامه دارد...

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی